1.11.2013 г., 23:23 ч.

Прощално 

  Поезия » Любовна
777 0 4

Прощално



На Ати, която топло и силно обичам



Любима моя, щом четеш това,
то значи съм увиснал на бесилото.
Недей рони сълза подир сълза,
не се вини, не страдай мълчаливо.

Обичал съм те лудо цял живот
и още толкоз мога да обичам.
На дама като тебе даже роб
да бъда, зная, че ще ми прилича.

Не се кори, не се затваряй там -
в познатата и скучна бяла стая.
Светът навън е толкова голям,
богат на краски, звуци и омая.

Впусни се в тази чудна необят.
Та ти си толкоз хубава и млада!
(За тебе ще остана вечно млад,
но моля те, недей излишно страда.)

Отгоре ще те следвам всеки миг.
Безспир ще те закрилям, обещавам.
Усмивката ми в хиляди звезди
лицето ти насън ще осветява.

Ръцете ми ще бъдат северняк
и нежно ще те галят посред зима.
Вълшебството на падащия сняг
ще ти напомни, още че ме има.

Любима моя, викат ме навън.
Навярно туй е краят ми. Отричам.
Отричам, че виновен аз не съм.
Виновен съм затуй, че те обичам.

Слова предсмъртни няма да шептя,
а устните ти няма да забравя.
Не ме е страх от никого сега.
За теб и да умра си заслужава.

© Яна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??