Малки крачета правят
плахи стъпки по бяла пътека.
След питката тичат неумело,
смело вземат късмета.
Такъв е адета.
Предметът в ръце е. Мама гадае -
щастие за своето чедо желае.
Дали ще е лекар, учен, спортист...
най- добре да е артист!
В роли често ще влиза,
ще радва, ще плаче, ще се бунтува!
Да е живо и здраво,
може да следва и право!
Нашето мъничко раче,
весело малко юначе,
направи първите стъпки.
Да са ми здрави краката
след него да тичам!
© Василка Ябанджиева Всички права запазени