19.10.2008 г., 9:14 ч.

Простимо 

  Поезия » Философска
514 0 15
Усетих те, свита в ръкопис средновековен,
като шепот на разлистена страница,
гравюрно, калиграфно украсена
небесна, портретирана богиня
очаквана, чезнееща в дъждове есенни
строшени, не стигнали дланите ми земни.
 
Ти беше, измислена прощаваща илюзия
в писмо петдесет години пътувало
и с бавна наслада адресанта очаквало,
разкъсвало изумрудени вълни на пяна,
но не потънало в море непреодолимо
и в туптяща сърцевина непростимо.

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??