10.04.2014 г., 21:46 ч.

Простите неща 

  Поезия » Друга
798 1 9

Във простотата са красивите неща,

във камъче, полегнало в реката,

във цветенце, положило глава

на тънко храстче връз снагата.

 

Във простотата са великите неща,

във ниски черкви по селата,

в икона, нарисувана с ръка

на свят човек, отрекъл суетата.

 

Във простотата са човешките неща,

към просяка протегната одежда,

в молитвата за другите в нощта,

отправена със вяра и надежда.

 

В усмивката са простите неща,

в ухаещия хляб на плодородие,

във миг на помощ към врага,

във Добротата - Ваше Благородие! 

 

© Неземна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??