27.08.2008 г., 14:23 ч.

Простовластие 

  Поезия » Хумористична
461 0 7
 

Простовластие

 

Ни чул, ни видял, душа продал:

кандидатирал се простака

и народът лековерен го избрал.

Властно в креслото седнал,

пръст размахал е простака.

С бяло на око погледнал,

презглава се хвърлил във атака.

С две ръце за себе си грабил

безброй имоти и пари

от общинската хазна дори.

Верни неграмотници избрал.

За час забравил на народа що е обещал.

Постове всякакви раздал

новия общински феодал.

"Не ще работя с тези и онези", казал.

"Мен не трябват ми дори

БСП и СДС, уви!

Мен района ме избрал.

Аз съм техен феодал!"

Самозабравил се простака.

Сам ритнал си котлето.

А съда това и чака:

"Кой - откъдето...

Търкаляй си шкембето!!!"

© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??