Простовластие
Ни чул, ни видял, душа продал:
кандидатирал се простака
и народът лековерен го избрал.
Властно в креслото седнал,
пръст размахал е простака.
С бяло на око погледнал,
презглава се хвърлил във атака.
С две ръце за себе си грабил
безброй имоти и пари
от общинската хазна дори.
Верни неграмотници избрал.
За час забравил на народа що е обещал.
Постове всякакви раздал
новия общински феодал.
"Не ще работя с тези и онези", казал.
"Мен не трябват ми дори
БСП и СДС, уви!
Мен района ме избрал.
Аз съм техен феодал!"
Самозабравил се простака.
Сам ритнал си котлето.
А съда това и чака:
"Кой - откъдето...
Търкаляй си шкембето!!!"
© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ All rights reserved.