"Как искам да го няма календарът", Петя Цонева
От векове човекът се е трудил
най-точен календар да създаде.
Това е земно, сътворено чудо
и в него има място всеки ден.
Дори да можеш да го отречеш
и със един замах да го задраскаш,
пак времето край теб ще си тече,
а дните ти без име ще се раждат.
Променя се, но жив е календарът –
в различни варианти по света.
Чрез него диша и се преповтаря
побрана като в шепа вечността.
© Елица Ангелова Всички права запазени
И пак е хубаво...
Слънчеви усмивки за вас, Силви, Виктор, Сеси, Мими!