18.08.2021 г., 23:35 ч.  

Пространствата на Поета (на Александър Геров) 

  Поезия
151 0 0

Дъхът  - насечен на прибежки,

бе мой. Докато се тъкмях,

въведе ме Поетът нежно

с Вергилиевата ръка.

 

Бохемско бе! Но без Тамара -

виновно Виното, тезгях -

самата маса, а кръчмарят -

Маруся, с мъркащия мях.

 

Пред чудодейна супа постна -

молитвен бях, гладът - пищен.

И прещедрият му пръв въпрос

запита Всичко с "Пишеш ли?"

 

"Аз не пиша вече, не чета

и нийде не излизам...

Чакам Смъртта!

Понякога по някой влиза".

 

Духът извлича се забавено

и Тялото си преобръща.

И лющеха се снежно ставите.

Последните ръце насъщни протегна.

В дланите пшенични посипаха се Птици;

с тях Балконът със сеанс едничък

Пространствата си разпростря.

 

И в Болката се пак набоде.

Аз сам видях се в тоя клип.

От Сянка тен ме изпроводи.

 

След Мен не хлопна, ни хлипна.

© Вълчо Шукерски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??