Цялата страна говори
днес за двама прокурори,
как с голям авторитет
и с еднакъв дневен ред,
те се плюват и топят,
и - без срам се маскарят,
кой е по-голям чешит,
корумпиран, топ бандит!
Всичко почна в дефилето,
до шосето, край което
гръмна две кила пиратка
по обръснатата батка.
Бомбата… не бе опасна,
нито яка, нито класна.
Счупи само два-три фара,
но акъла ни изкара:
Шум се вдигна до небето
за проблема на кубето,
от различни нощни птици,
сеирджии и кибици.
А един мастит заместник,
ни излъга неуместно,
че каскетът бил в колата
със жената и децата,
вместо с негова роднина -
много хубава бамбина,
страшно лъскава карачка,
струваща голяма пачка.
Но, любовните игрички
май разбраха се от всички,
и заместникът започна
против шефа си - задочно
от екраните да срича,
че въобще… не го обича!
Че поема вече риска,
днес оставка да му иска!
Взе да вади компромати
за съдебните палата,
как от шефа - спорадично
се използват еднолично.
Той поиска… и охрана,
че страхът за миг го хвана
от екип - дегенерати
с безподобни атентати.
И сега - след този случай
парламента се закучи.
ГЕРБ с Промяната са скара,
през просото го подкара,
и отново - пред септември
ще хабим наивно нерви:
Пред - предизборните урни
сто човека ще се юрнем
да гласуваме - промяна
или някаква подмяна,
и да почнем, пак проформа
на съдебната реформа.
Юри
Йовев
Май
2023 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени
От понеделник очаквам големи скандали по високите етажи, но ние вече сме свикнали с това. 😊👍