23.03.2024 г., 7:07 ч.

Просяк на бъдеще 

  Поезия » Друга
75 1 0

ПРОСЯК НА БЪДЕЩЕ

На нея


 

Дали обичаш космоса

        и синевата,

и тези омагьосали ме

теменуги!

А дивната

природа -

пир за сетивата,

те карат да

живееш

в световете други!

Ще простя ли

за бъдещето

недарено

в алчен свят

на кучета,

чакали

и пари?!

Отминават цветето

      с обич 

засадено.

Без оня 

огън,

който

в очите 

да гори

и хъс 

за полет 

още 

в детството 

родено…!



 

Стоян Койчев – Шани

гр. Стамболийски

© Стоян Койчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??