8.06.2012 г., 14:10 ч.

Противопоставяне на думите 

  Поезия » Философска
831 0 3

Противопоставяне на думите

 

 Поглеждам през душата посивяла,

а там е истината гола,

куцука мрачна, напориста -  

докосва ме и ме изгаря.

 

Изгаря ме с горчиви спомени,

притиска ме, присмива се на глас,

прогаря в мен кървяща рана -   

във мислите, и във съня.

 

В съня, наситен с лоши думи,

попили тишина, но без покой,

потънали насила във сърцето -   

изречени, за да ранят.

 

И само поетичните слова

душата посивяла съживяват,

и само като в унес ги чета -   

мечти с криле във мен назряват.

© Сис Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря за прочита и коментарите!
    Фабер, ще прочета книгата.
    Поздрави!
  • Много е хубаво!
  • nosht-den (Сис ) , може да прочетеш книгата на френската психоаналитичка Франсоаз Долто "Всичко е език"
Предложения
: ??:??