23.04.2009 г., 1:32 ч.

Противостояние 

  Поезия » Любовна
932 0 19

           Противостояние

 

 

Кой си? И защо изобщо идеш

с тези зли и пакостни очи?

Ти от плът ли си? Или невидим?

Кой ще може да те различи?

 

Казваш ми, че тя ще те познае

даже и сред хиляди мъже.

През балкона ловко в час незнаен

ще ти спусне трепетно въже.

 

Като мен ли после ще я гледаш

с поглед благ и целеустремен?

Зная, зная… твоята победа

ще е поражение за мен.

 

Но когато утре със досада

тя отметне своя гъст перчем,

ти за нея в себе си пощада

носиш ли? Или пък не съвсем?

 

Можеш ли, за мен щом страда нощем,

да я стоплиш с безутешна длан?

Ако не, защо си тука още

и защо дойде непожелан?!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Ивайло Терзийски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??