4.05.2005 г., 21:03 ч.

Провален звън 

  Поезия
973 0 0

Звън последен в този час
прокънтява и ето го
краят тържествуващо,
обричащ на забрава.

Плаче тебеширът за ръцете детски.
Дъската сякаш в пропаст,
погледите ни събрала, а часовникът миговете последни отброява.

Пред очите ми прашен път,
мъгла закрила лъчите на деня,
а зад гърба венците окачени
и цветята сякаш светулки във нощта.

И сега ние блудните
в пустинята миража търсим,
а в ушите училищният звън
чезне като огън в тъмнитата.

Близо ли е тишината?
 

 

© Марин Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??