22.07.2011 г., 18:29 ч.

Проверката на времето 

  Поезия » Гражданска
429 1 1

ПРОВЕРКАТА НА ВРЕМЕТО

 

Господарите не са в крак с времето,

проверката не издържаха,

не свалиха от плещите бремето,

години,векове проспаха…

 

Грубо нарушиха природния закон,

унищожиха земната природа,

докрай робуват на първичния нагон,

извратиха битието на народа…

 

Коя сага, история ще ги оправдае,

на какво още се надяват,

кой от Боговете ще ги припознае,

че пакостят и прекаляват…

 

Оковаха в каторги тъмни свободата,

няма равенство и братство,

на човека пречупиха волята,крилата

с престъпното си светотатство…

 

Къде са обещаните ни мир и дружба,

къде е ваш'та солидарност,

плебеят е лишен от работа и служба -

о, каква  неблагодарност…

 

Но ще си платите вий хилядократно,

ще отстъпите и власт, и пост.

И няма да се връщаме назад обратно -

към бъдещето ще направим мост…

© Лиляна Благоева Андреева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Мостът е решение,но с извратено битие и неприпознати от Бог,как да минем..?
    Поздрав,Лиляна!
Предложения
: ??:??