29.06.2010 г., 15:41 ч.

Провидение 

  Поезия » Друга
756 0 15

Как вярвам в младия човек,

в ума му пъргав

и в неговата сила,

и в полета на мисълта,

и в нестандартните идеи.

Как вярвам в нашите деца -

във бъдещето на планетата Земя,

в науката и във изкуството,

които ще спасят света!

Как виждам светлина -

там, сред световната тъма

от низки страсти и война.

И музика прекрасна чувам -

там, сред плача ...

О, ето - сред божествени лъчи

Сафо най-чудни стихове реди

и морските вълни

ги носят,

както и преди ...

Как вярвам аз!

Повярвай, моля те

и ти!

© Росица Танчева Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??