Затваряйте прозорците си плътно,
когато покрай вас минават ,,лудите''.
Макар че вие познавате ги смътно,
на тяхното безумие се чудите.
Това не е от вчера или днес,
така е от години и столетия.
За свойта крепост и живот, и чест,
е хайде бързо, масата, сложете я.
Те, ''лудите'', си могат и без нас,
ще кажете и ще заспите бързо.
А те вървят до сетния си час
и в бурята са те отново първи.
След време може вашите деца
да тръгнат по пътеката трънлива.
Прозорецът отваряйте сега,
дори и бурята ще бъде по-красива.
© Светлин Всички права запазени