24.09.2021 г., 10:37 ч.

Прозрение 

  Поезия
202 0 1

На улицата видях веднъж 

срещу мен вървеше една двойка.

Тъжно и мрачно ми стана изведнъж...

Аз бях просто една самотна девойка.

 

Те вървяха хванати за ръце.

Огледах ги - не бяха първа младост.

Но сякаш носеха едно сърце,

а на лицата им бе изписана такава радост.

 

На какво се радват, недоумявах аз.

Времето бе криво и мрачно - като мен.

Замръзвах. Бързах. И час по час,

броях минутите на отминаващия ден.

 

А те вървяха заедно. Засмени.

И сякаш им беше топло на душата.

Изглежда с нищо не бяха обременени.

Толкова далечна и непозната им бе тъгата.

 

Спрях се. И ги питах. Исках да узная

каква е тяхната рецепта тайна.

И аз исках да живея като в рая.

Може би някаква отвара необичайна?

 

Но никаква рецепта не узнах...

Щастието се крие във това:

(досетих се, сама прозрях)

да има кой да те стопли, да ти подаде ръка.

© Татяна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Така е. Няма рецепта, която да ни научи как да живеем и да бъдем щастливи.
Предложения
: ??:??