8.09.2009 г., 22:35 ч.

Псалом 

  Поезия » Друга
1086 0 0

                                   ПСАЛОМ

 

Славословя Те, Господи, от куплетната ниша

и гласът ми е стихов. С този вик ще опиша

как пленена се блъскам в свободата си грешна,

как прощаваш,че за мама съм все безутешна,

как отместваш за татко най-скръбната щора,

щом изпросвам с Молитва да ми пратиш Опора.

А Ръцете Ти вечни над нас затова са -

да закрилят земята ни, горе - звездната раса,

да разбиват на злото войствените колони,

да извайват стеблата и дървесни колони,

и във храм да ни бранят от житейския епос,

да ни пазят с Добро в мирозданната крепост,

да изливат от Вярата в поетичната струя

на стиха ми, от теб подарен. Алилуя.

© Стефания Цанкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??