9.05.2007 г., 9:37 ч.

Птица 

  Поезия
779 0 6
Ти виждал ли си как умира птица?
   Изчезва бавно в гаснещия ден,
      уплашена, но болката отрича,
   впила нокти в празния простор...
С писък как раздира небесата...
   Предава се... и гасне като свещ...
      Така у мен умря и светлината
   с надеждата да бъда някой ден до теб...
А вярвал ли си някога в момиче,
   в което да се вричаш и кълнеш?
      Да знаеш, че до гроб ще го обичаш...
   Да нямаш съвест да го предадеш...
Веднъж повярвах, че обичам...
   Потърсих в тебе този мой копнеж...
      Вълшебни думи мислех, че изричам...
   Но всичко се оказа чужд стремеж...
Ти виждал ли си как умира птица?
   Сега се молиш, искаш да се върнеш,
      но мъртва тя лежи в моята душа...
   Уби я ти! Дори и не потръпна!
Забравил бе, че птицата е любовта!

© Цвета Лазарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??