17.08.2008 г., 11:08 ч.

Птицата 

  Поезия » Любовна
427 0 3
Птицата

Болката в сърцето ми е птица,
която в него свила е гнездо,
блести в очите ми като сълзица
и не допуска до мен ничия любов.

Сърцето ми птицата ревниво пази
и го превръща в малко кубче лед,
и го кара другите мъже да мрази,
а да иска само теб.

И моля я от мене да си тръгне,
крещя й, гоня я, ала не слуша,
сякаш иска сърцето ми да изтръгне
като ледена, безмилостна вихрушка.

Искам от мен да изкореня това зло,
но просто са ми вързани ръцете,
ако разбия нейното гнездо,
трябва да си разбия и сърцето.

Като пазач пред сърцето ми стои
и чуждата обич до него не допуска,
иска само да се върнеш ти
и тогава може би ще ме напусне.

Сега съжалявам, че ти казах "иди си",
разбрах, че щастието за мен си ти
и на колене през сълзи те моля "върни се",
и черната птица надалеч отпрати!

© Радослава Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??