15.12.2010 г., 11:38 ч.

Пуешка фотосесия ли? Язък! 

  Поезия » Хумористична
1425 0 29

Какво от туй, че няма бяла зима,

щом пуйка на трапезата ще има!?

 

* * *

 

Захвърлих свинското. И с мъжа ми

решихме с Щатите да станем квит-

на Коледа да метнем сочна пуйка

сред облак вкусен, в аромат обвит.

 

 

Дърва нацепи той, пещта запали,

а аз през сълзи рязах праз

(побългарих рецептата, 'ма нейсе),

ала спасих на Грух душата аз.

 

 

Картофи белих, грах варих,

с "комбайна" млях поединично,

та стана гарнитура "шест"! Покрих

*мисирката с *варака (ексцентрично).

 

 

Напълних я с ориз и гъби бол,

стафиди, чесън, портокал, лимони,

полях я с вино и масло... Под станиол

завих я и... "хелоу, бамбино!"

 

 

Седяхме до *оджака двамца там

провесили глави, с ръце в скута,

когато мЪж ми смигна: - Май, че знам

прекрасен край за тая скука!

 

 

Какво, че уискито е все от САЩ?

Ракията пък ни е родна стока!

И с риск да станеме за смях

ударихме по няколко гълтока.

 

 

Уж знаехме, че тя главите трóши,

щом пие се на гладно, без мезе,

но клюмнахме - спаружени галоши,

забравили, че нещо се пече.

 

 

 

 

Ех, как крояхме планове големи-

в конкурси с нея да се изявим,

че беше фото - еротична пуйка,

пък стана "Сори, бейби!"

И... Амин! :)

 

---------------------

* варак      - фолио

* оджак      - пещ, огнище

* мисирка  - пуйка

© Петя Кръстева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??