В главата ми пулсира сърцето,
дали пък то не се измести там?
Пулсира и в гърдите ми, но ето -
напипвам го с треперещи ръце... точно там.
Пулсира сякаш то из цялото ми тяло,
но в пулса му заплетена лежи -
и мъчи ме, неистово ме изтезава,
болката - тъй силна е, гори...
Потисната или новородена? Не зная!
Но накъдето и да се обърна,
така ме стяга, сякаш във вериги аз съм окована...
08.05.2007г.
© ГАЛИНА ДАНКОВА Всички права запазени