За Радина
Иди си, щом така желаеш.
Върви, пък аз ще чакам тук.
Какво предлагам вече знаеш,
а повече - търси от друг.
Търси любов и щастие, солидност
и ум, и красота, пари,
и всяка друга разновидност
на това, което друг ще ти дари.
Иди си и бъди щастлива,
и аз ще съм щастлив за теб.
Защото любовта убива
и обичайки, убивам теб.
Търси живота, той е твой
и само ти го притежаваш.
Недей предава се без бой,
ще победиш, защото заслужаваш.
Иди си, аз ще оживея.
Ти по-добре ще си без мен.
Да те радвам явно не умея,
заради мене плачеш всеки ден.
Търси уверено, търси,
ако не е този, ще е друг.
Но ако някога това те умори,
спомни си, че те чакам тук.
© Михаил Костов Всички права запазени