7.06.2024 г., 6:14 ч.

Пясъчен часовник 

  Поезия
105 1 0

 

Времето лети, променя ни, не пита-

бедняк  последен ли си, или крал?

В окоп на фронта, или шут от нечия поредна свита?

Щастлив или пък гневен, че не си достатъчно  живял?

 

Управниците из света в залог бих вкупом дал - ако трябва да заложа,

че  времето сурово е, но ще можеш  да го понесеш.

Помогни на тях, помогни и нази също, Боже –

в делата ни - да бъдем хора, не  вървяща леш!

 

Времето лети, засмива се намигвайки, и му отива-

то ще превърне в пясък  най-здравия гранит.

Времето дали е наше - право или криво?

Кой истината знае - не виждалия битка или този, който в нея здравата е бит?

© Иван Иванов Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Буриме »

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??