28.06.2020 г., 8:06 ч.

Пясъчна феерия 

  Поезия
727 1 0

Когато лазурният бряг ме захласне
и с плискане роши морето брегът,
когато на люляк отнякъде лъхне
и бавно на мрака предаде се денят;
 
Кога корморанът спусне се ниско,
над пасаж черноморски сафрид,
а делфинът, окъпан в златисто,
от залеза скрит, зад каменен рид;

 

Кога по хоризонта заскача
във танц със други делфини,
сякаш космически валс
от рой добри херувими!

 

Когато луната със сребърен сърп
прореже със хлад небесата
и своята нежна премяна
провеси със лъч по водата –

 

в пътека светлината превръщам
и поемам по морската шир -
там, делфините дето се гонят,
за да бъда техен пастир!

© Добри Бонов Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Обич в морскосиньо »

12 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??