6.03.2014 г., 17:39 ч.

Пясъчни замъци 

  Поезия » Любовна
807 0 3

ПЯСЪЧНИ ЗАМЪЦИ

Бях някога пред теб на колене,
държах ръцете ти, гледах в очите ти.
Попитах: Дали можеш със мене 
да доживееш до края дните си?
Ти ме погледна, помисли и каза:
Ще бъда до теб в любов и във слабост,
не ще те предам дори да лазя,
ще бъда до теб - до моята старост...
И... Тогава на теб посветих живота си,
рожба създадохме, мила -прекрасна,
с вярност заклета във гроба си
до теб аз вървях и... пораствах.
Живяхме в охолство и в бедност, и в мъка
бяха живи и цветни дните ни,
Не сме и мислели че... разлъката
един ден ще легне в очите ни!
И в този ден ти ми каза смирено,
погали с тъжен поглед лицето ми,
Не съм щастлива - вече студено е...
И замъкът пясъчен рухна в ръцете ми!...

Измамно наивен седях до огнището
със спомен за деня, в който те питах.
Останах сам, захвърлен сред нищото
и змии в сърцето ми клетки изплитат...

© Валентин Желязков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Вчера пишеше "Идвам на себе си"
    Явно лесно се пише това.
    Но е трудно лирическия да приеме в сърцето си
    празно място вместо пясъчен храм...
  • Страхотно! Какво ли не поднася този живот! Затова сме винаги на нокти ...! Поздрави!
  • Тези неща се случват с всички ни... нужна е много сила, за да запазиш дома и семейството от разрухата. Стихът е много хубав!
Предложения
: ??:??