Една луна, бакърена паница,
излъскана със ситен звезден прах,
играе със съня ми ръченица,
а котките превиват се от смях.
Една луна по котешки мяука,
е няма да заспя. Добре, разбрах!
Пограква сънен гарван и от скука,
от лунен лъч стиха си изтъках.
© Надежда Ангелова Всички права запазени