23.10.2019 г., 18:53 ч.

Пълнолуние... 

  Поезия » Пейзажна
219 0 0

 

Пълнолуние...

 

А как да спиш, когато е Луната

дошла при теб във тази нощ безсънна

и нещо в теб се стряска, във Душата –

и осветява всяка мисъл тъмна!...

 

... и сенките политат като птици,

но в лунната прегръдка омотани

притварят с вдъхновение зеници

и лягат вън, по росните поляни...

 

Звездите срамежливо се спотайват –

бледнеещи пред лунната магия.

В безлунни нощи толкова омайни,

сега се губят в нейната стихия!...

 

... А стига в теб искра́та да е жива

и млада о́ще да ти е Душата –

в такава нощ мечтаеш, не заспиваш,

взел: нежност и тъга от Светлината!...

 

23.10.2019.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??