11.03.2009 г., 18:30 ч.

Пълноводна река 

  Поезия » Пейзажна
564 0 0

Животът е като река,

в която се вливат събития,

които влизат в света

по закономерност на случая.

 

В живота се сливат игри,

а в тях сърцата ни, мислите,

нашите желания и очаквания.

 

Животът е пълноводна река,

люлееща ни, вълнуваща ни,

тревожеща и по-властна от нас.

 

Залюлее ли ни, приспи ли ни,

или ни отхвърли на някой бързей сами,

само миговете преминали неусетно

остават в нас дълбини.

 

Усетили дъното, изплуваме на висоти.

Душата пречистена за нови мечти

открива извора пътя си да сътвори.

© Ирена Велинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??