7.08.2019 г., 11:43 ч.

Първата целувка 

  Поезия » Философска
521 1 2

Изгарях цялата от неизпитван срам,

бодеше миглите ми със иглички.

Виновен беше август, с безпощаден плам

нагряваше до нетърпимост спиците.

Препусках в прахоляка на коларски път – 

плюшеще плитката ми –  истински камшик.

Потече вадичка по топлия ми гръб

и замириса на ожъната пшеница.

Летях в маранята, стиснала кормилото,

да скрия тайната си, да я съхраня

в кутийката за спомени от детството отминало – 

изрезки на артисти и празни червила.

Моминските ми устни се събудиха,

да донапишат непознатия сюжет

с червени букви „тънко и дебело“,

какво ме сполетя в следобедния пек.

И драските по ръбестите ми колене

не ме предизвестиха за беда.

Виновни са и шипките. До днешно време

светлее белег, скъп като мечта.

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??