30.05.2021 г., 15:43 ч.

Първи юни 

  Поезия » За деца
873 0 2

Първи юни! Най-светлият ден!

Празнуваме ние, децата!

Даже Слънчо усмихнат над мен

гъделичка ме с лъч по косата.

 

Панталонките нови обувам.

Песничка си пея на глас.

Готов съм днес да празнувам!

В парка тръгвайте с нас!

 

А там – хвърчила и балони!  

Вижте, летят в синевата!

Приличат на кръгли бонбони,

с които да почерпим дъгата.    

 

Само едно не разбирам…

Баба каза, че също празнува.

С пламъче в очите намига

и по детски с крака си тактува.

 

Защо? Нали аз съм на пет,

а тя е с коса побеляла?

Но не пречи с голям сладолед

да се почерпим за празника двама.

 

Днес сме шумни и толкова щури!

Е, това най-добре го умеем.

Веднъж в годината е Първи юни!

С усмивки света да огреем!

© Даниела Виткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??