Носим букети в ръце.
Училището ни събира нас в клас.
Трепти моето сърце.
Звънецът ще забие със звучен глас.
Вече съм юнак голям.
Аз имам и букварче ново.
Буквичките вече знам.
За първолаче съм готово.
С гордост ставам първи клас.
Задачите смятам с лекота.
Чета буквите в захлас.
За мен да чета е радостта.
Радвам аз мама, татко
и за награда ме целуват.
Вечер заспивам сладко.
Всеки ден те ми се любуват.
Автор: Виктория Милчева
© Виктория Милчева Всички права запазени