19.03.2016 г., 19:02 ч.

Първото радио в село 

  Поезия » Друга
231 0 1

Първото радио в село

 

Когато  радиото в мойто село дойде,

Драгойново в почуда занемя!

То свойто място във читалището найде

и то от там за цяло село пя!

 

И всички селяни дойдоха да го чуят

и всички се учудваха безкрай!

И лакардиите си селски да раздуят

за чудото дошло във този край.

 

И аз самият също много се учудвах,

но аз бях още мъничко дете.

И сам при възрастните често аз се шмугвах

и там при тях се радвах от сърце!

 

И вместо в кръчмата тук идваха мъжете...

тогава в селото ни нямаше и ток.

Не винаги купешкото ще разбереме...

И  всичко ново свързвахме със Бог.

 

Когато в селото  се връщат от полето,

все бързаха да сварят новини,

и сварят ли това, щастливи са те от  от което

и слушаха докато се стъмни...

 

По-късно радио се купи в махалата,

във къщата на даскала -съсед.

За новини  и песни идваше тълпата

и всеки искаш, да седне най-отпред!

  28.01.2015г.София

 

 

 

 

 

© Hekredel Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??