16.06.2023 г., 8:27 ч.  

Път към планината 

  Поезия » Пейзажна
145 1 0

 

 

                                                                         Посвещавам на Писето  

 

                                               Търся  път  към  планината -- 

                                               сочат  ми  го  дървеса.

                                               Вятърът  табели  клати,

                                               блее  някъде  коза.

 

                                               Сухите  треви  треперят,

                                               храстите  дерат  студа.

                                               Млечни  облаци  се  стелят

                                               над  тополи  и  бърда.

 

                                               Като  мрачни  великани

                                               вили  гледат  към  града --

                                               целият  простор  е  кана

                                               и  кънти  отвъд  степта.

                                         

                                               Търся  път  към  планината --

                                               ручей,  куче  и  скала.

                                               Вятърът  табели  клати

                                               на  пропукани  стебла.

 

                                                                 декември  1989 г.

                                                                 гр. Сливен 

  

 

                                                     

© Лъчезар Цонев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??