14.06.2009 г., 21:40 ч.

Път към Рая 

  Поезия » Друга
387 0 0

Липата тежко се огъва,

прегърбена от ралото на вятъра,

душата й предсмъртно се опъва,

премрежено сълзят листата,

скрити зад чадъра.


В миг светкавица прорязва с вик липата,

като сърна - с последни сили

дращи за спасение душата.

Сноп лъчи прокапват от тавана на Небето,

но мъртво лежи на сърната сърцето.


Безутешни са листата на липата,

клони сведени целуват с въздишки Земята.

В миг в земята проблясва звезда златокрила,

възкачва се на Небето,

а една сърна - в нея -

нежно душица (с път към Рая) е впила!

 

© Симона Гълъбова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??