30.09.2006 г., 16:40 ч.

ПЪТЕКА 

  Поезия
834 0 4
В сива бездна се намирам аз сега
и не знам накъде трябва да вървя.
Пътеки много има тук!
Но коя е вярна, но коя?
И лутам се сега в таз сива пустота,
и чудя се сега на къде да полетя.
Кажи, приятелю, кажи
не е ли и в живота така,
че никога не знаеш коя е вярната страна.
И луташ се напразно, 
и търсиш ти,
и търсиш ти,
пролуката, която твоят ден ще осветли!
И дните в търсене минават,
и въртиш се все във кръг.
Но пак накрая се оказваш на своя кръстопът! 

© Женя Стефанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??