22.04.2014 г., 8:54 ч.  

Пътека към съня 

  Поезия » Философска
358 0 0

Пътека към съня


Шепне тишината в полумрака

като извор непорочен във нощта,

а с огърлица окичен необята

търси лунната пътека към съня.

 Междузвездни ордите потеглят

устремени към безкрайни синева

и с лъчиста светлина притеглят

всяка мисъл притаена от съня.

 Облаци кръстосват смело шпаги,

конници отключват дързостта

и към сън потеглят млади, стари -

в кратък миг сред вечността.

 

Лъчиста

© ЛЪЧИСТА Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??