12.02.2024 г., 11:20 ч.

Пътеките, които ще ни срещнат 

  Поезия » Строги форми
148 4 6

ПЪТЕКИТЕ, КОИТО ЩЕ НИ СРЕЩНАТ

 

Понякога не бива да ми вярваш,

ако ти кажа, че ще си отида –

тъгите са препълнени с коварство.

а аз отглеждам бисер – както мида.

 

И тишината няма да се случи,

ти – неподготвен, хлътнеш ли у нея.

Навярно ще се върна като ручей

покрай дома ти – за да ти попея.

 

Понечиш ли водата да нагазиш –

талазът ѝ нозете ти ще милне,

росата ще остави перлен наниз –

 

най-свидния ми спомен, дълго пазен

за онзи ден, когато бях безсилна

да спра, преди да хлътна в своя залез.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??