Във центъра на Епсилон Колар си -
звездата двойна с "бе" във свойто име.
И синя светлина от мощен квазар
те следва неотлъчно по петите...
Беззъба черна дупка паст раззинва -
ще ви погълне или ще отмине?
Звездите греят със зловещ отблясък
и ронят прах от току-що кремирани...
Космическото пътешествие е странно
Тунели черни космосът отваря. -
Бездънни пропасти в пространството,
където
надава вик последен всяка вяра.
Герой на Данте - ти сега пътуваш -
със мисия в отсечката последна.
За тебе Адът не е под Земята,
а в края на безкрайната вселена...
© Младен Мисана Всички права запазени