12.06.2005 г., 23:14 ч.

Пътешествие 

  Поезия
1068 0 1
Пътешествие

Застинали, оставаме пред залеза,
a времето не стига, да опишем
колко много - ни прилича, да се
слеем, като облаци пред буря
и да се стопим.

С поглед синевата ни окъпва,
а ние сякаш вечно ще мълчим,
защото пурпурно-червен е
смисълът в това,че вече няма
да се разделим.

В последен лъч на огненото
слънце, зарята цветна ни приветства,
неподвижни, като статуи от вечността,
очакваме нашето най-ценно от
всички пътешествия.

© Антон Кънчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??