(по Хр. Смирненски)
Често у дома ни с новините влиза,
наглост в погледа блести.
Чуждата кръв от скъпарската му риза
е изпрана, не личи.
Беше страшна мутра той преди години,
в бизнесмен се прероди.
За да скрие престъпления предишни,
стана политик дори.
Спира пред вратата на властта в закана,
телефон в ръка държи:
- Днес без лот шосеен няма да остана,
бързо отвори се ти!
Търга публичен за нови магистрали
той умело провали.
После, с помощта на други мутри стари,
при министъра проби.
С него не си губи времето нахалост -
тайно даде му пари.
Тъй за лота процедура тип „ин хаус“,
и аванс осигури.
Първо много декари гора изсече
и изнесе я дори.
После със парите си, изпрани вече,
нов хотел си построи.
След години, журналисти неразбрани
питаха за тез пари.
Не смути се, а на излет ги покани
и обиди се дори:
- Как тъй: „даже път коларски не минава
в тая дива планина“?
Вижте новата прекрасна магистрала,
с тези 3D очила!
© Димитър Дунеловски Всички права запазени