23.05.2023 г., 19:37 ч.

Пътник 

  Поезия » Философска, Гражданска
153 2 5
                                Пътник

 

Добре си дошъл "пътнико" в България,

добре приет ще бъдеш в нашата страна.

Посрещни край Черното море ти изгрева

и залеза над Рила и Седемте рилски езера.

 

Добре си дошъл и в моя град, моята София,

това е столицата на тази прекрасна страна.

Погледни я вечер от красивата планина Витоша,

опозная я, разходи се из нея и виж нейната статуя.

 

Добре си дошъл в красивите ни градове,

там ще те посрещнат и нагостят от сърце.

Ще се хванете заедно на хоро вие за ръце

и ще грее пак усмивката на твоето лице!

 

Добре си дошъл в Калофер на ледено хоро

и на танца от Бога на нестинари в жаравата.

На фолклорен събор с песни от цялата страна,

да пиеш от извора на музиката и българщината!

 

Добре си дошъл и разгледай нашата страна,

една велика държава с история, водила борба!

Моята България не предаде знамето си във война,

много народи някога прекланяха пред нас глава!

 

Добре си дошъл ти добри човече тук всякога,

вземи си роза казанлъшка, спомен от България.

Иди и разкажи всичко навсякъде на хората,

за райското ни кътче което напълни твоята душа!

 

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??