28.05.2009 г., 21:12 ч.

Пътуваха клепачите - ресниците му пееха 

  Поезия » Любовна
893 0 11

И спускаше клепачи
бавно
бавно
бавно
ресниците му звездни пътуваха
отдавна
за да се срещнат с миглите далечни

 

пресичането беше безконечно
и точиците в ирисите
помътняваха
от златни

в мрачно - златни
в черни потъмняваха

и още

и дълбоко нощни ставаха
и свиваха се

разширяваха
и в бездни като устни се превръщаха
засмукваха вселени
въртяха и поглъщаха
звезди мъглявини планети
и светлината

светлината клета
хилядолетия пътуваха клепачите
хилядолетия ресниците му пееха
хилядолетия заспиваше и после
погълнатите светове люлееше
зад клепките си
светли светли светли

 

 

09. 2005 г

© Дора Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??