1.04.2017 г., 21:32 ч.

Пътуване 

  Поезия » Философска
746 3 4

 

Ще си взема топъл хляб и чиста вода,

и любовта, в която се чувствам щастлива.

Която ме кара да благодаря, че съм жива.

Когато се чувствам сама, смазана, наранена.

 

Ще си взема стиховете на певеца и пилигрима

и присъствието на приятел, който ме разбира.

Който ме подкрепя винаги и ме прави приятел.

Както и Бога, който ме пази във вятъра на птиците.

 

И тогава ще разтворя крилата си за полета

под небето синьо и слънцето на гълъбицата.

По пясъка мокър и горещ. Към живота в морето.

За да се завърна свободна в настоящето си.

 

© Светла Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??