31.08.2009 г., 12:26 ч.

Пътуване из Европа 

  Поезия » Друга
628 0 1

Хайде, събирай си багажа,

отиваме на Черно море,

ще се попечем на плажа

и ще поплуваме добре.

 

Румъния е втората ни спирка,

ще отидем в Двореца на Могошая

и в ханa на Манук на традиционната сбирка

ще се появим накрая.

 

После ще прескочим до Украйна,

ще си починем в централния парк,

там сянката омайна

ще ни бъде като дар.

 

В Русия на Червения площад

ще се разходим смело

и там Ленин, сякаш още млад,

ще ни омагьоса с вълшебното си дело.

 

Когато в Полша идем,

ще посетим Варшава,

историческия център ще видим

и стотици снимки ще направим.

 

В Прага, в Стария град,

с бира ще вдигнем тост

в някоя градина, лъхаща хлад,

а после ще отидем и на Карлов мост.

 

В Словакия, най-големият град

май че е Братислава,

там ще се любуваме на Братиславския храд

и на Свети Мартинската катедрала.

 

Езерото “Блед” в Любляна

почти е като мания,

то е дестинацията най-желана

в красивата Словения.

 

Да идем в двореца на Диоклециан,

да се качим на някоя висока кула,

забележителност в Хърватска е, знам,

и Амфитеатърът от Пула.

 

И Босна и Херцеговина ще посетим,

страната е невероятна,

по площада дълго ще вървим

в атмосфера чудна, лятна.

 

В Адриатическо море ще се топнем,

щом стигнем Сърбия и Черна гора,

до историята ще се докоснем

със очи, уши, душа.

 

На Охридското езеро ще пеем песни,

щом Македония достигнем,

ще играем народните им танци,

адреналина да си вдигнем.

 

Ще разгледаме и пантеона

на древногръцки богове,

подвизаваме се със сиртаки и мастика,

а Олимп ни зове ли, зове.

 

Ще потънем в сладостта на Ориента,

ще изпием по едно турско кафе

и в  тези прекрасни моменти

ще проблясва някое минаре.

 

И накрая, след четвърт година,

прашни, скапани, уморени,

ще се върнем в любимата родина

с култура, история и емоции напоени.

 

© Т.Т. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Приятна разходка ти пожелавам от сърце, мило момиче. УСПЕХ!
Предложения
: ??:??