3.05.2007 г., 17:31 ч.

Пътят 

  Поезия
666 0 3
Живеем, времето за нас работи,
подвластни са ни нашите съдби,
вървиме в крак с големи обороти,
забравяме, че хора сме били.

И впускаме се в свят, разкъсан
от амбиции,
във които няма място за мечти,
светът-машина иска инвестиции
но бедни сме и даваме души.

Вървим, работим, движим, побеждаваме
и опустяваме, оставаме сами,
и идва миг, във които забелязваме,
че победени ние сме били.

Тогава идва ред на равносметката:
кой бил е прав, кой крив, света мълчи,
но вече сме длъжници и сме в клетката,
ограбени, живота ни тежи.  

(c) Владимир Гюров

http://chessmaster.hit.bg/

© Владимир Гюров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поздравления!
  • Разтърсващо истинско! А истината често е горчива...
    Изпращам ти глъдка сладост, взета *назаем* от Ст. Пенчева:
    *... ако на този свят са вземали от тебе,
    значи си богат. А взелият е беден.*
    Браво, Влади!
  • Браво, Влади!
    Много е хубаво!
    Поздрави!
Предложения
: ??:??