Пътят
Пак птиците ще отлетят на юг,
и гроздето ще се превърне в гъсто вино,
а нейде пеперуди ще умрат,
преди да завилнее люта зима.
И цветето ще прецъфти,
дарило семенната лепта,
то мястото си ще смени,
за пролетният цвят е жертва.
А ние чудим се, дори,
за нашите души –
дали ще следват този цикъл?...
Разцъфваме, увяхваме – нали...
Живота и смъртта –
безкраен е кръга....
забравили, че пътят ни е Бога.
© Александър Всички права запазени