18.01.2022 г., 16:06 ч.  

Пътят 

  Поезия
521 2 0

 

Безплодни ниви и бодливи храсти.

Тъй дълъг, дълъг път сред тях.

Заспали птици, отлетели  страсти.

Дървета сенки и убийствен страх.

 

Далечен залез, уморено слънце.

Самотник тръгва към дома.

Кафява угар, малко зрънце.

Надежда, няма я смъртта.

 

Отчайващ вятър, пясък, пустота.

Прикрита е зад хълма тъмнината.

Безшумни стъпки, мъртва тишина.

С воал прозрачен идва самотата.

 

Последен блясък, края на деня.

Пътеката е цяла в  Светлината.

Посока вярна, да я следваш е една.

Той Пътят е и Истината и Живота.

 

 

© Гедеон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??