18.05.2018 г., 22:02 ч.

Пътят до върха е труден 

  Поезия » Философска
677 1 1

 

 

Върхът не е горе, където е планината,
а на човешкото сърце – в топлината!

 

Върхът не е горе, високо в небесата,
а на човешката воля – в чудесата!

 

Върхът не е горе, във въздуха разреден,
а в човешката вяра, че не си победен!

 

Върхът не е горе, сред бурните, свирепи ветри,
а в човешката близост, преодоляла километри!

 

Върхът не е горе, където птиците летят,
а у дома, където любимите сърца туптят!

 

Върхът не е горе, където всички те виждат,
а в прошката, когато до болка те обиждат!

 

Затова пътят до върха е труден, не е лек,
защото той е там, където ти си най-човек!

© Петър Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??