17.12.2011 г., 11:44 ч.

Пътят на България 

  Поезия » Гражданска
790 1 0

Народе мой, защо си тъй заспал?

(Нямаш ли ти идеал?)

Защо те води некадърен генерал?

Събуди се, просто племе!

В кал затънало си до колене!

Събуди се, народе безпътни!

Защо пиеш от водите мътни

на вечното небитие?!

Защо от туй питие?

Нямаш ли ти истински цели?

Нямаш ли ти хора смели,

които истината да кажат

и спасителния път да покажат?

Защо овчари са ти вълци гладни?

Защо кръвта ни смучат пирани жадни?

Докога ще има нощ безпросветна?

Докога ще има криза неприветна?

Докога ще търпим тъмнината?

Кога ще дойде светлината?

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??